Untuk mendapatkan paparan yang lebih baik sila gunakan Browser Mozilla Firefox 8.0 atau Browser Internet Explorer 9.0 ke atas.
AKTIVITI BULAN INI: Keputusan PT3 ***** Mesyuarat Guru ***** Pendaftaran Tingkatan 1 ***** Minggu Orientasi Pelajar Tingkatan 1 ***** Kejohanan Merentas Desa *****

Keputusan SPM 2010 diumumkan

Sekalung ucapan tahniah kepada yang berjaya. 
Kepada yang tidak berjaya,
gagal sekali tidak bermakna gagal untuk selamanya...


Air mata iringi persaraan Cikgu Din

Sebagai tanda penghargaan terhadap jasa dan bakti yang dicurahkan oleh Tuan Haji Kamarudin bin Saman, Guru Penolong Kanan Tadbir dan Kurikulum SMK Paka, kira-kira 1200 pelajar serta 120 orang guru dan kakitangan mengadakan majlis persaraan bagi meraikan sumbangan beliau dalam bidang pendidikan. 
Ketibaan Tuan Haji Kamarudin bersama isteri telah disambut dengan bunga manggar dan paluan kompang seterusnya diarak menggunakan beca menuju ke Dewan Seri Gemilang. 
Dewan yang dihias cantik dengan pentas persandingan telah diserikan dengan beberapa persembahan iaitu persembahan silat, tayangan video, bacaan biodata dan bacaan sajak selain ucapan daripada tetamu jemputan serta ucapan yang dirai. 
Beliau ketika ditemui berkata, kejayaan yang dikecapi sepanjang empat tahun berkhidmat di sekolah itu adalah hasil usaha serta kerjasama yang diberikan pelajar dan kakitangan.
"Saya harap semua guru serta pelajar akan terus memberi komitmen dalam meningkatkan lagi kecemerlangan sekolah dalam akademik dan kokurikulum.
 "Kepada pelajar, nasihat saya hargai dan guna masa sebaik mungkin dengan aktiviti berfaedah jika mahu memperoleh kejayaan," katanya pada majlis berkenaan. 

Permohonan Pertukaran Guru Antara Negeri, Dalam Negeri Dan Antara Daerah Jun 2011

Entri ini khas untuk guru-guru yang ingin membuat Permohonan Pertukaran Guru Antara Negeri / Bahagian dan Dalam Negeri (Antara Daerah dan Dalam Daerah) bagi Pertukaran Jun 2011.

Langkah yang perlu dilakukan oleh guru-guru yang ingin membuat permohonan :
1. Mengemaskini maklumat mereka melalui laman web e-Operasi (http://apps.moe.gov.my/eoperasi) mulai 1 hingga 27 Mac 2011.
 2. Membuat permohonan melalui Sistem e-GTukar yang akan dibuka mulai 1 hingga 22 April 2011.
Permohonan secara on-line ini dibuka kepada guru  :
Gred DGA 29, DG 41, DGA 32 (KUP time base), DG 44 (KUP time based)
dan DG 48 (KUP time based) sahaja

Kita tetap hebat

Kejohanan Bola Sepak (B 15) MSS Dungun Peringkat Zon Paka

Tarikh: 21 dan 22 Mac 2011
Tempat: Padang SMK Seri Rasau
Jersi perlawanan akhir menentang SMK Seri Paka
Pasukan Bola Sepak Bawah 15 tahun SMK Paka telah menunjukkan semangat kesukanan yang tinggi dan berjuang habis-habisan walaupun mengalami kekalahan tipis dengan SMK Seri Paka pada perlawanan akhir kejohanan tersebut.
Pasukan SMK Paka menjadi naib johan kejohanan peringkat zon Paka seterusnya melayakkan diri ke peringkat daerah yang dijangka berlangsung pada 4 April 2011 nanti.
Tahniah diucapkan kepada semua pemain dan penyokong tegar SMK Paka. Anda semua memang terbaik...

Coach tidak putus-putus memberi kata-kata peransang kepada para pemain

Antara penyokong yang hadir walaupun hujan. Terima kasih..

Sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada pasukan SMK Paka

Pasukan Bahas SMK Paka ke Suku Akhir

Ucapan setinggi tahniah kepada pasukan bahas SMK Paka kerana telah memenangi pertandingan bahas Bahasa Melayu ala parlimen peringkat daerah Dungun yang berlangsung pada 21 Mac 2011.
Kemenangan ke atas pasukan SMK Ketengah Jaya itu telah melayakkan pasukan SMK Paka ke suku akhir pertandingan tersebut. Lawan yang bakal menanti di peringkat suku akhir ialah daripada SMA Sultan Ismail Dungun. Pertandingan dijangka berlangsung pada 22 Mac 2011 di SMA Sultan Ismail Dungun. Warga SMK Paka mengharapkan pasukan bahas kita melangkah lebih jauh.
Ayuh! Teruskan rentak kemenanganmu...

Mesej Untuk Pasukan Bahas Bahasa Melayu Ala Parlimen SMK Paka


Permohonan Kemasukan Ke IPTA / TEVT & ILKA Lepasan SPM / Setaraf Ambilan Julai 2011

Bagi calon yang berminat untuk mengikuti program di IPTA dan berminat mengikuti kursus di Institut Latihan Teknikal & Vokasional (TEVT) & Institusi Latihan Kemahiran Awam (ILKA), permohonan kemasukan ke IPTA / TEVT & ILKA  bagi lepasan SPM/Setaraf Ambilan Julai 2011 telahpun dibuka mulai 10 Januari 2011 hingga 4 April 2011.

Calon boleh mendapatkan maklumat penting, membuat permohonan, semakan dan kemaskini melalui link di bawah (boleh terus click pada gambar Jom Masuk U atau teks) :

 
Sumber : http://ciklaili.blogspot.com

Facebook SMK Paka

Penafian : Pihak kami tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh
penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini.

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP