Untuk mendapatkan paparan yang lebih baik sila gunakan Browser Mozilla Firefox 8.0 atau Browser Internet Explorer 9.0 ke atas.
AKTIVITI BULAN INI: Keputusan PT3 ***** Mesyuarat Guru ***** Pendaftaran Tingkatan 1 ***** Minggu Orientasi Pelajar Tingkatan 1 ***** Kejohanan Merentas Desa *****

Satu Pengalaman Berharga di Pertandingan GSP


SMK Paka mendapat tempat ke 4 daerah Dungun di dalam Pertandingan Membangunkan Bahan Pembelajaran Kendiri menggunakan aplikasi Geometer's Sketch Pad Tahun 2011. Peserta membawa pulang trofi dan wang tunai RM100 beserta sijil penyertaan pada majlis penyampaian hadiah yang diadakan di Tanjong Vista Hotel, Kuala Terengganu baru-baru ini.

Semakan Keputusan Permohonan Pertukaran Guru Sesi Januari 2012 I e-GTukar 2012


Makluman kepada guru-guru yang telah mengisi permohonan Pertukaran Guru Sesi Januari 2012 I e-GTukar 2012, keputusan permohonan anda boleh diketahui mulai hari ini (10 November 2011).

Sila klik pautan e-GTukar di bawah

*Tahniah kepada guru-guru yang berjaya.

eSPLG : Sistem Pengurusan Latihan Guru

Sebelum ini, kad pelaporan latihan (kad biru) digunakan bagi mencatatkan segala butiran kursus/latihan yang telah dihadiri oleh guru, tetapi kini penggunaan eSPLG telah mula digunapakai ke semua Pejabat Pelajaran Daerah dan Sekolah. (Sila baca Surat Perluasan SPLG ke semua PPD dan sekolah bertarikh 29 September 2011). Untuk makluman semua, projek rintis eSPLG telah dimulakan di 3 buah negeri iaitu Johor, Melaka dan Negeri Sembilan.
Pengenalan eSPLG

Sistem SPLG - Sistem Pengurusan Latihan Guru dibangunkan bagi merekod kursus yang dihadiri oleh guru dan kakitangan pendidikan dari bulan Januari 2011 sehingga Disember 2011.

Menerusi aplikasi ini diharapkan proses pengumpulan data dapat dilaksanakan dengan lebih cepat, tepat dan efisien. Tarikh pengemaskinian hendaklah dilaksanakan sebelum/pada 30 November 2011 bagi memudahkan lagi proses penyediaan pelaporan.

Terdapat 2 bahagian penting di dalam eSPLG :

1. Modul Kumpulan
 
Diuruskan oleh Setiausaha/Penyelaras LADAP sekolah bagi memasukkan semua kursus/latihan yang telah dijalankan dari bulan Januari 2011 sehingga Disember 2011.

2. Modul Individu

Semua Guru dan Staf yang telah didaftarkan boleh mengakses modul tersebut bagi tujuan Daftar 'Book Review' dan Kehadiran Kursus Luar (KKL).
Pada masa kini modul i_splg (Modul Individu) ditutup sementara waktu. Namun begitu data dan maklumat Kehadiran Kursus Luar (KKL)/ Book Review (BR) guru-guru boleh di masukkan menerusi Login Penyelaras Sekolah.

Untuk mengetahui bagaimana Cara Memasukkan Maklumat Kehadiran Kursus Luar (KKL) dan Book Review (BR) menerusi Login Penyelaras Sekolah, sila click link di bawah :

eSPLG : Cara Memasukkan Maklumat Kehadiran Kursus Luar (KKL) dan Book Review (BR)

Artikel ini dipetik dari http://www.ciklaili.com/ . Terima Kasih Cikgu Laili ;-)

Facebook SMK Paka

Penafian : Pihak kami tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh
penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini.

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP